Gradovi

Sanja Vulić, predsjednik Skupštine grada Doboj: Neću priču o vremenskoj prognozi za govornicom

Sanja Vulić, predsjednik Skupštine grada Doboj: Neću priču o vremenskoj prognozi za govornicom
Foto: N.N. | Sanja Vulić, predsjednik Skupštine grada Doboj: Neću priču o vremenskoj prognozi za govornicom

​DOBOJ - Nakon deceniju i po odbornike u dobojskoj skupštini ponovo će predvoditi žena, SNSD-ova Sanja Vulić, koja je kolegama, čiju je jednoglasnu podršku dobila, obećala red, rad i disciplinu.

Vulićeva je na poziciju predsjednika Skupštine grada izabrana umjesto Murveta Bajraktarevića (SBiH), kojeg je tokom njegovog dugogodišnjeg predsjedavanja za govornicom često kritikovala.

"Istina, ja sam kolegu Bajraktarevića vrlo često kritikovala zato što nije poštovao Poslovnik Skupštine. Kolege se moraju držati dnevnog reda, a ne da izađu ovdje i pričaju o vremenskoj prognozi. Ja ću izricati javne opomene, i meni su izricali, i tražiću apsolutnu disciplinu i rad. Iskreno se nadam da se kolege neće već tokom sljedećeg skupštinskog zasijedanja pokajati što su mi dale jednoglasnu podršku", kazala je Vulićeva.

Izbor Vulićeve u svom stilu prokomentarisao je Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

"Ako je prethodni gradonačelnik (Obren Petrović) mislio da će ulaskom u SNSD biti potpuno miran, da će mu se ostvariti svi snovi, vjerujte da će sada dolaskom Sanje Vulić biti veoma teško. Ona će mu 'krv piti' i guraće svoje dok god ne izgura i ne istraje i to je ono što je dobro, da ne ide sve potaman, jer u tom slučaju će sigurno biti prostora da se za grad nešto uradi. I iz tog razloga smo mi podržali njen izbor", obrazložio je Gligorić.

Bez obzira na to kojoj političkoj partiji pripada, pozdravljam izbor žene, kaže Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a.

 "Mislim da je ovo možda prvo, a zaista i veliko kadrovsko rješenje poslije novonastalih političkih okolnosti koje su se desile u Doboju prije nekoliko mjeseci. Pred njom stoje ogromni zadaci, ogroman rad", rekao je Vasiljević.  

Murvet Bajraktarević ubuduće će obavljati funkciju potpredsjednika Skupštine grada umjesto samostalnog odbornika Danijela Gajića, a da li će biti još kadrovskih promjena, prvi čovjek grada nije sasvim otkrio.

"Naravno da će ih biti, sad, u kojem periodu, ne bih da govorim. Svi moramo mnogo više raditi i u tom smislu tražićemo najbolja kadrovska rješenja, ljude koji mogu da prate taj tempo. Gdje osjetimo da nam 'škripi', naravno da ćemo tu tražiti bolja rješenja. Nema nikakvog revanšizma", izjavio je gradonačelnik Boris Jerinić.

Odbornici su na zasjedanju jednoglasno podržali i odluku da se povodom Dana grada, 28. juna, plaketa grada dodijeli Željki Cvijanović, predsjednici RS, i Edinu Ramiću, federalnom ministru raseljenih osoba i izbjeglica, a amblem OŠ "Milan Rakić" iz Velike Bukovice i Peji Zubaku za 50 godina rada u vatrogastvu.

Novčane nagrade od po 3.000 KM, prema mišljenju odbornika, zaslužili su UG "Kolo srpskih sestara" te Zajednica etažnih vlasnika iz Kolubarske ulice SP 83.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije