Gradovi

Pratite nas na Google news

"Sladoledijadom" počelo "Ljeto na Sani"

"Sladoledijadom" počelo "Ljeto na Sani"
Foto: Ilustracija | "Sladoledijadom" počelo "Ljeto na Sani"
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - Tradicionalnom "Sladoledijadom" i priredbom koju su na ljetnoj pozornici priredili mališani iz Dječijeg vrtića "Krajiška radost" danas je započela kulturno-zabavna manifestacija "Ljeto na Sani" u Sanskom Mostu.

Najmlađi su prošetali centrom grada, a potom su se predstavili pjesmom, igrom i plesom.

Manifestaciju je svečano proglasio otvorenom načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji je zaželio dobar provod svima koji ovo ljeto provode u gradu na devet rijeka.

U okviru manifestacije, u narednim danima i sedmicama biće niz sadržaja kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera, a finale svega biće tradicionalni noćni skokovi sa gradskog mosta, koji će biti održati krajem jula.

Manifestacija "Ljeto na Sani" ove godine održava se 23. put i njome se obilježava prvo pominjanje imena Sanskog Mosta u starim ugarskim dokumentima iz 1244. godine.

Organizator ovogodišnje manifestacije je RTV "Sana", a generalni pokrovitelj općina Sanski Most.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije