Gradovi

Srbija će podržati projekte u Doboju

Srbija će podržati projekte u Doboju
Foto: Sanja Čakarević | Srbija će podržati projekte u Doboju

DOBOJ - Nakon jednočasovnog sastanka ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem razmijenjeni su simbolični pokloni, ali je palo i obećanje da će Srbija podržati projekte u Doboju.

"Danas smo konkretno razgovarali o određenim sportskim sadržajima i edukativnim, vezano za, ja mislim vrtiće i škole, ali čujem da ste dobili premijerligaša, prvi put u BiH u fudbalu, radi se stadion, radi se sportska hala. To neka pitanja o kojima smo razgovarali, otvorili, gde ćemo videti da pomognemo koliko god je moguće da ti sportski sadržaji koji prate, normalno svakodnevicu i život, budu na višem nivou nego što su danas", izjavio je Aleksandar Đorđević, ambasador Srbije u BiH koji je iz Doboja između ostalog ponio džem, rakiju, likere.

"Dogovorili smo se da ćemo u narednom periodu nastaviti saradnju, da ćemo svakako imati i projekte za buduće vrijeme gdje ćemo zajednički, evo uz pomoć i ambasadora siguran uspjeti da kandidujemo ono što su potrebe naših građana", rekao je gradonačelnik Boris Jerinić.

On je podsjetio na projekte koje je Srbija nakon katastrofalnih poplava u maju 2014. realizovala u Doboju, odnosno obnova OŠ "Vuk Stefanović Karadžić", te bolnice "Sveti apostol Luka".  

"Nakon toga smo imali značajne projekte, a to je rješavanje problema fiskulturne sale Medicinske škole koja je stara preko 70 godina, a koristila je salu koja nije bila u kompleksu škole. Sada imamo završen i taj projekat koji je Vlada Srbije podržala sa 300.000 KM i grad Doboj je učestvovao isto sa toliko. Pored toga u Velikoj Bukovici u školi 'Milan Rakić' izgrađen je dnevni centar koji će koristiti djeca sa tog područja, 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije