Gradovi

Tomaš: Nakon što inspekcija izađe znaće se šta će biti sa uginulom ribom

Tomaš: Nakon što inspekcija izađe znaće se šta će biti sa uginulom ribom
Foto: Screenshot/YouTube | Tomaš: Nakon što inspekcija izađe znaće se šta će biti sa uginulom ribom

PRNJAVOR - Zbog pomora pet tona ribe u prnjavorskom "Ribnjaku" danas će najvjerovatnije na teren izaći republička inspekcija, nakon čega će znati šta je dalje potrebno poduzeti, rekao je za "Nezavisne" Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Istakao je da očekuje da će danas izaći na teren republička inspekcija, nakon čega će imati više informacija kada će početi uklanjanje uginule ribe.

"Trenutno očekujem zapisnike republičke inspekcije i kada ih dobijemo, a s obzirom da sam već zatražio sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine, moći ćemo iznijeti više informacija na ovu temu", rekao je Tomaš.

Kako je rekao, on je 11. marta na sjednici Skupštine opštine obavijestio odbornike da do ovakve situacije može doći.

"Odgovornost je na stečajnom sudiji i na stečajnim upravnicima koje je on imenovao. Postavlja se pitanje zašto stečajni upravnici podnose ostavke i ko na njih vrši pritisak. Ja mislim da građani Prnjavora to znaju i da im je sve jasno", kazao je Tomaš.

Kako je prenijela "Srna", prema prvim nezvaničnim procjenama, uginuće ribe dogodilo se zbog visoke temperature vazduha koja je isušila vodene površine, kao i začepljenja kanala i cijevi kojima se ribnjak navodnjava.

Pročitajte još: Smrad se širi ka Banjaluci: Uginulo više od pet tona ribe u prnjavorskom "Ribnjaku"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije