Gradovi

Dio Trebinja spaja se sa putem za Dubrovnik

Dio Trebinja spaja se sa putem za Dubrovnik
Foto: N.N. | Trebinje: Dio grada spaja se sa putem za Dubrovnik

TREBINJE - Na lokalitetu "Grada sunca" u Trebinju počeli su radovi na zapadnoj obilaznici, koja će ovaj dio grada spajati s putem za Dubrovnik. Za početak će se raditi 3.150 metara puta, za šta će JP "Putevi RS" izdvojiti 3.268.000 maraka.

Nenad Nešić, v.d. direktora JP "Putevi RS", uveo je zvanično u posao izvođače radova trebinjsko preduzeće "Hercegovinaputevi" i posjetio gradilište s gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i direktorom "Elektropivrede RS" Lukom Petrovićem, s kojima se saglasio da će lokalna zajednica dovršiti poslove na neophodnoj eksproprijaciji zemljišta.

"Ukupna dužina zapadne obilaznice je pet i po kilometara, ali je zasad potpisan ugovor na 3.150 metara, s tim što u ovom trenutku imamo građevinsku dozvolu za 800 metara, a za ostatak treba riješiti imovinsko-pravne odnosi, koje će, kako smo se dogovorili, u narednih dvadesetak dana uraditi lokalne vlasti", kazao je Nešić.

On je dodao da je rok izgradnje do 36 mjeseci, ukoliko se desi problem s imovinsko-pravnim odnosima.

On je pojasnio da će u sklopu ove dionice biti urađena dva kružna toka, jedan na njenom početku, a drugi će se raditi kasnije, na spoju s magistralnim putem Trebinje - Dubrovnik, jer zapadna obilaznica i podrazumijeva spoj magistralnih pravaca M6 i M20.

Ćurić je potvrdio da će lokalna zajednica u narednim danima riješiti sve potrebne imovinsko-pravne odnose i već se planira iznalaženje sredstava za nastavak radova.

"Mi smo ovu dionicu planirali još prije dvije godine, u srednjoročnom planu sredstava, jer je naš cilj da se kompleks 'Grad sunca' spoji sa magistralnima pravcima i prema Mostaru i prema Dubrovniku, ali imamo i planove da se cjelokupan ovaj lokalitet još izgradi i naprave poslovne zone, kako bi se uredio cijeli prostor", istakao je Ćurić.

Za sedam dana se otvaraju i ponude za najpovoljnijeg izvođača kompletne revitalizacije puta Trebinje - Ljubinje.

"Prvi put se rekonstruiše cjelokupan put u dužini od 56 kilometara, ali je u našim trogodišnjim planovima i rekonstrukcija puta Trebinje - Klobuk, do granice s crnogorskom opštinom Nikšić", precizirao je Nešić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije