Gradovi

U Trebinju počela sezona kupanja

U Trebinju počela sezona kupanja
Foto: N.N. | U Trebinju počela sezona kupanja

TREBINJE - U Trebinju je ovog vikenda otvaranjem olimpijskog bazena "Abazovina" i zvanično počela sezona kupanja.

Na bazenu se već prvog dana, u subotu, okupio veliki broj kupača, što je, prema riječima Zorana Čučkovića, direktora JU "Bazeni Trebinje", neočekivano veliki broj posjetilaca za prvi dan.

Cijene karata će, kaže on, i ove godine biti simbolične - jednu marku za djecu, dvije za odrasle, a tri za noćno kupanje.

"Bazen od ove godine nudi i nove sadržaje, u okviru kojih je planirano šest termina za rekreativni vaterpolo, dok će nedjeljom bazen biti rezervisan samo za kupače, a biće i mnogo više hlada jer su napravljene i dodatne nadstrešnice", kaže Čučković i dodaje da će se u okviru objekta od ove godine moći kupovati i hrana.

Do kraja juna je planirano i otvaranje rekreacione zone "Bregovi", u sklopu koje, osim gradskog kupališta, djeluju i igrališta za različite sportove, sprave za vježbanje i dječji mobilijar za igru i zabavu.

Cjelokupna investicija rekonstrukcije, koju u potpunosti investira preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici", iznosiće 300.000 maraka, a sve se planira završiti u narednih dvadesetak dana.

Jedan od glavnih problema koji su registrovani nakon ispumpavanja vode su oštećenja na podlozi bazena, koja se, prema najavama Zorana Čučkovića, prioritetno saniraju.

On napominje da je jedan od problema i klizava podloga pri ulasku u bazen, što se takođe sanira, kao i šahtovi za odvodnju, te armirani betonski zid na strani bazena gdje je šetalište, a osim sanacionih radova na bazenu, biće urađena pristupna stepeništa na izlazu i ulazu u bazen i uređena igrališta, koja će ubuduće biti bolje osvijetljena zbog noćnog igranja odbojke i košarke, kao i noćnog kupanja.

Ulaz na kupalište "Bregovi" će, kao i dosad, biti besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije