Gradovi

UKC RS bez grijanja

UKC RS bez grijanja
Foto: Velibor Tripić | UKC RS bez grijanja

BANJALUKA - Zbog kvara u kotlovnici Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske objekti koji su smješteni na lokaciji Paprikovac trenutno nemaju grijanja, saopšteno je iz najveće zdrastvene ustanove u Republici Srpskoj.

Dodaju da su nakon evidentiranja ovog tehničkog kvara preduzeli sve neophodne radnje kako bi se isti što prije otklonio.

"Važno je da naglasimo da nastojimo na najbolji mogući način premostiti period do finalnog otklanjanja kvara koristeći alternativne načine zagrijavanja bolesničkih soba, ambulanti i ostalih prostorija svih organizacionih jedinica u našoj ustanovi", navode iz UKC-a RS.

Ističu da je riječ o dugogodišnjem problemu zastarjelih kotlova i da se već nekoliko godina ulažu napori za raspisivanje međunarodnog tendera za rekonstrukciju, dogradnju/izgradnju, opremanje zgrade Tehničko-ekonomskog bloka, a što će rezultirati potpisivanjem ugovora sa izabranim izvođačem radova u ponedjeljak 5. decembra.

"Kao što smo naveli, ovaj problem je davno identifikovan, ali zbog izuzetno kompleksnog usaglašavanja tenderske dokumentacije u skladu sa evropskim standardima, implementacija ovog projekta nije mogla da počne do sada", dodaju iz UKC-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije