Gradovi

Žene iz Sanskog Mosta sašile i podijelile 5.000 zaštitnih maski

Žene iz Sanskog Mosta sašile i podijelile 5.000 zaštitnih maski
Foto: N.N. | Žene iz Sanskog Mosta sašile i podijelile 5.000 zaštitnih maski

SANSKI MOST - Članice devet udruženja, koja okupljaju žene u Sanskom Mostu, u proteklom periodu sašile su i podijelile više od 5.000 zaštitnih maski građanima i kolektivima na području ove općine.

Kako ističu, na to ih je ponukala nestašica maski na domaćem tržištu, ali i saznanje da mnogi građani nisu bili u mogućnosti da ih nabave.

"Kada smo predložile ovu ideju, sva naša udruženja su to svesrdno podržala. Organizovale smo se, nabavile neophodan materijal i krenule u šivanje maski. Pomogli su nam i predstavnici lokalnih institucija, kao i donatori", ističe Alma Jakupović, jedna od organizatora akcije.

Navodi kako su svoje prve maske u saradnji sa predstavnicima Civilne zaštite i humanitarnih organizacija podijelile zdravstvenim radnicima, policijskim službenicima, trgovcima, komunalcima i svima onima koji su u direktnom kontaktu sa drugim ljudima.

"Radi se o pamučnim maskama koje se mogu prati i ponovo koristiti. One su besplatne i naš rad baziran je na volonterskoj osnovi, a spremne smo odgovoriti i na dodatne potrebe za zaštitnim maskama ukoliko ova krizna situacija potraje", poručuju članice sanskih udruženja.

Također, ističu kako su u proteklom periodu organizovale nekoliko humanitarnih akcija pomoći socijalno ugroženim građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije