Gradovi

Uginula riba iz "Ribnjaka" biće uklonjena do srijede

Uginula riba iz "Ribnjaka" biće uklonjena do srijede
Foto: N.N. | Uginula riba iz "Ribnjaka" biće uklonjena do srijede

PRNJAVOR - Radnici prnjavorskog "Ribnjaka" su na terenu od jutros u sedam sati i radiće čitav dan kako bi danas, eventualno sutra, uklonili svu preostalu uginulu ribu, potvrdila je za "Nezavisne" Nataša Kosić, stečajni upravnik "Ribnjaka".

Ističe da je do sada uklonjena veća količina uginule ribe, te da će sutra sigurno biti uklonjena sva riba.

"Ako nešto i ostane, sutra će sigurno biti završeno, a to će svakako biti u roku u kojem je inspektor i naložio", kazala je Kosićeva.

Dodaje da je sada teško govoriti o količini ribe u dijelu ribnjaka u kojem trenutno rade, zato što su, prema njenim riječima,  već u fazi u kojoj se i ne može prebrojati.

"Broje se glave ribe, tako da nećemo imati nikakav podatak o tačnoj količini", kazala je Kosićeva.

Dodaje da pet radnika "Ribnjaka" uklanja ribu, te da koriste svoju mehanizaciju, bager i traktor.

"Oni su iskopali jame u zemlji gdje odlažu uginulu ribu, zasipaju je krečom i zagrću zemljom. Ribe odlažu na odgovarajuće mjesto gdje su ih i ranije odlagali kada bi uginule", kazala je Kosićeva.

Naime, prema njenim riječima, onaj dio ribnjaka koji je zarasato u travu, a koji je nepristupačan, radnici će posuti krečom, jer nije moguće čamcima doći do toga dijela.

Dodaje da je i danas bio prisutan i republički inspektor, te da su tom prilikom konstatovali da će vjerovatno sve biti moguće završiti sutra.

Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor, za "Nezavisne" je rekao da je sada sve na stečajnom upravniku i stečajnom sudiji šta će biti u narednom periodu sa "Ribnjakom".

Ističe da ostaje pri zahtjevu koji je poslao za održavanjem vanredne sjednice Skupštine opštine po pitanju "Ribnjaka".

"Skupština opštine mora biti održana, jer su i ranije sazivane vanredne sjednice Skupštine i oko mnogo manje važnim temama. Svakako, na zahtjev načelnika Skupština opštine mora biti sazvana", rekao je Tomaš. 

Ističe da je izgubio većinu u Skupštini opštine upravo zbog "Ribnjaka", te da će nastaviti i dalje da se bori u vezi s ovim pitanjem.

Podsjećamo, zbog pomora oko, kako se procjenjuje, pet tona ribe u prnjavorskom "Ribnjaku" u petak je na teren izašla Republička inspekcija i tom prilikom su nadležnima dali rok od 72 časa da se bezbjedno ukloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije