Gradovi

Pratite nas na Google news

Vodovod i kanalizacija nasušna potreba

Vodovod i kanalizacija nasušna potreba
Foto: N.N. | Vodovod i kanalizacija nasušna potreba
Sanja Čakarević

STANARI - Da li je najmlađoj opštini u RS važnija industrijska zona od projekta izgradnje vodovoda i kanalizacije ili je ipak gradnja administrativnog centra najvažnija od svih infrastrukturnih projekata, odgovori na ta pitanja se razilaze ne samo između vlasti i opozicije, nego i među građanima opštine Stanari.

Mi nemamo ništa, a treba nam sve, kaže samostalni odbornik Saša Đukić, najuporniji kritičar lokalne vlasti.

"Smatram da ovakvim tempom kapitalnih ulaganja opština Stanari ne može u idućih 30 godina da dođe na jedan nivo koji treba da ima jedna lokalna zajednica", navodi Đukić, koji ne spori da se ipak nešto radi.

Puno smo projekata započeli, a malo ih privodimo kraju, tvrdi Željko Bajić, odbornik SDS-a, te dodaje da je poslovna zona važna za Stanare, ali da su vodovod i kanalizacija nasušna potreba za građane.

"Mi smo taj vodovod već počeli, došli smo samo do tih izvora... Imamo stambene zgrade koje se grade. Gdje ćemo ih priključiti? Znači, moramo uraditi kanalizaciju u užem centru i praviti urbani centar", smatra Bajić.

S njim se slaže i Boris Šljivić, odbornik SP-a, bar kada je u pitanju snabdijevanje vodom, ali opština, prema njegovom mišljenju, treba da ima i administrativno sjedište i da načelnik i službe ne budu više podstanari.

"Vidite, još smo u ovom iznajmljenom objektu, tako da mislim da bi to bilo najpotrebnije. Bilo bi dobro da se krene u izgradnju tog vodovoda, kanalizacije, administrativne zgrade. S tim da ne treba pretjerano žuriti s kreditnim zaduženjem. Treba dobro razmisliti da li se kreditno zaduživati", smatra Šljivić.

"U želji da puno uradimo, pokrenuli smo mnogo projekata", odgovorili su iz lokalne uprave, te se pohvalili rezultatima rada u 2018, četvrtoj godini od kada je ova opština formirana.

"U infrastrukturi uradili smo 26 kilometara putne komunikacije, 20 kilometara rasvjete, uradili smo prvu fazu vodosnabdijevanja, uradili smo industrijsku zonu... Uredili smo zemljište koje smo kupili i krenuli s montažom hala, tri hale, 5.000 kvadratnih metara. U toku godine treba da završimo obdanište, krenuli smo u izgradnju ulice u centru, jedne savremene ulice. Nadam se da ćemo u ovoj godini dosta toga završiti", izjavio je Dušan Panić, načelnik opštine Stanari, te dodao da građani prepoznaju sve ono što lokalna vlast radi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije