Gradovi

Vrtići dobili klima-uređaje

Vrtići dobili klima-uređaje
Foto: Sanja Čakarević | Vrtići dobili klima-uređaje

DOBOJ - Tropske vreline, ali i prelazni period bez grijanja biće podnošljiviji za 220 mališana koji borave u dva objekta JPU "Majke Jugovića" jer je postavljeno osam klima-uređaja.

Pet se nalazi u Ulici kneza Lazara, a tri su instalirane u objektu u Ulici vojvode Mišića.

"Klime su postavljene i montirane u radnim sobama gdje borave djeca i bile su nam zaista neophodne jer posljednjih godina stvarno su ljeta jako topla, i u onom prelaznom periodu kada nemamo grijanje zna da bude hladno. Mi po standardima i normama ne smijemo dogrijavati na način korištenja grijalica niti bilo čega što može biti zapaljivo i opasno za dječicu. Tako da možemo obezbijediti zaista najpovoljnije moguće uslove u pogledu temperature u kojoj borave djeca", kaže Anđelka Kuzmić, direktorka vrtića "Majke Jugovića".

Klime su obezbijeđene kroz projekat njemačke organizacije "Help" i podršku Gradske uprave Doboj.

"Ova nevladina organizacija je donirala 10.000 KM za nabavku osam klima za ovaj vrtić, a grad je u sklopu toga donirao 2.500 KM za ugradnju tih klima", rekao je Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

"Projekat se na području Doboja implementirao u posljednja dva mjeseca, a jedna od komponenti je bila mali općinski projekat u iznosu od 5.000 eura koji smo sada napokon uspjeli realizirati i završiti. Dobili smo inicijativu od Gradske uprave da taj mali općinski projekat bude implementiran u vrtiću, nabavili smo klime za njih", pojasnio je Almin Adžović, direktor "Helpa" za BiH.

Prvog dana februara počeo je sa radom i novi, četvrti objekat vrtića, potvrdili su u ovoj ustanovi.

"Tu su danas krenula sva djeca koja su bila na listi čekanja, što nam je zaista drago jer su to dječica koja su od proteklog konkursa, dakle već godinu dana, morala da idu kod baka, da neko pomogne jer nije bilo mjesta za njih u vrtiću. Sada je trenutno upisano 80 djece i mi ćemo za mjesec-dva u potpunosti ispuniti i taj objekat u kojem će moći boraviti oko 130 djece", kazala je Anđelka Kuzmić.

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije