Hronika

Samoizolacija advokata odgodila suđenje Dukiću

Samoizolacija advokata odgodila suđenje Dukiću
Foto: NN Arhiva | Izolacija advokata odgodila suđenje Dukiću

BANJALUKA - Suđenje Nedeljku Dukiću (29) iz Kneževa, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića, danas je odgođeno u banjalučkom Okružnom sudu jer se Dukićev branilac Nebojša Pantić do 12. oktobra nalazi u samoizolaciji.

Kovačević, koji je danas ponovo trebao svjedočiti, takođe se nije pojavio na ročitu.

Blagoja Dragosavljević predsjednik sudskog vijeća kazao je da je sudu dostavljen podnesak advokata Pantića za odgodu suđenja  sa potvrdom nadležnog Doma zdravlja u kojoj je navedeno da je u samoizolaciji zbog putovanja u rizična područja.

Osim svjedočenja Kovačevića, na današnjem suđenju trebao je da budu izvedeni dokazi odbrane vještak specijalista sudske medicine i vještak za DNK analizu.

Dukića optužnica tereti da je pretukao i pokušao da ubije Kovačevića zajedno sa Markom Čolićem, koji je za to već pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Prema optužnici oni su ga napali 26. avgusta 2018. godine pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama. Kovačević je zadobio teške povrede  glave, a Dukić je nakon premlaćivanja  pobjegao.

Predao se u novembru prošle godine i tad mu je određen pritvor u kome se još nalazi.

Podsjetimo da je Dukiić je nedavno u ovom slučaju sa Okružnim tužilaštvom bio zaključio sporazum o priznanju krivice i pristao da bude osuđen na tri godine zatvora, ali je sud tu nagodbu odbio.

Naredno ročište zakazano je za 16. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije