Hronika

Kovačević: Pravda koliko - toliko zadovoljena, ali još nemamo imena nalogodavaca

Kovačević: Pravda koliko - toliko zadovoljena, ali još nemamo imena nalogodavaca
Foto: Arhivska fotografija | Kovačević: Pravda koliko - toliko zadovoljena, ali još nemamo imena nalogodavaca
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Vladimir Kovačević (37), novinar RTV BN i portala gerila.info, ocijenio je da je pravda koliko - toliko zadovoljena time što je Marko Čolić (32) iz Banjaluke danas osuđen na četiri godine robije.

Čolić je proglašen krivim po optužbama da je 26. avgusta prošle godine pokušao ubiti Kovačevića, a koji se i dalje pita ko su nalogodavci ovog brutalnog napada.

"Prije svega, drago mi je da je ovo konačno završeno, pa kako god je završeno, pošto  mi je čitav ovaj postupak teže pao i više mi je stresa nanio i izmrcvario me nego ta kobna noć od 26. avgusta prošle godine", rekao je Kovačević.

Istakao je da se ne bi usudio da komentariše visinu kazne.

"Ono što je bitno jeste da je pravda koliko - toliko zadovoljena, u kom omjeru, ostaje da se vidi, jer mi i dalje nemamo imena nalogodavaca. Neosporna je činjenica da, sada već osuđeni Čolić, nije imao nikakav lični motiv za pokušaj ubistva, zajedno sa svojim saradnikom, već da se iza naredbe krije neko drugi. Ko se krije, ja se nadam da će to pokazati naredna istraga, ali, u neku ruku, i sumnjam da će se ići ka tome", rekao je Kovačević.

Po njegovim riječima, nakon svega, ostaje jedna bitna poruka.

"Bitna je poruka, kolika god je visina kazne, a da je će svaki naredni eventualni napadač na novinare makar razmisliti prije nego što posluša nalogodavca, jer će u podsvijesti imati to da ga čeka kazna", naglasio je Kovačević.

Vezan vijest: Čoliću četiri godine robije za pokušaj ubistva novinara Kovačevića

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije