Hronika

Pratite nas na Google news

Suđenje Nedeljku Dukiću: Pretučeni Kovačević ponovo svjedoči

Suđenje Nedeljku Dukiću: Pretučeni Kovačević ponovo svjedoči
Foto: V. Tripić | Suđenje Nedeljku Dukiću za pokušaj ubistva: Pretučeni Kovačević ponovo svjedoči
Ljiljana Radić

BANJALUKA - O okolnostima svog brutalnog premlaćivanja Vladimir Kovačević, novinar BN televizije, ponovo će svjedočiti u banjalučkom Okružnom sudu, gdje se sudi Nedeljku Dukiću (29), koji je osumnjičen za pokušaj njegovog ubistva.

Naime, na prijedlog odbrane optuženog Dukića, koja će iznijeti materijalne dokaze, Kovačević će biti pozvan da pregleda dukseve koji su oduzeti tokom istrage kako bi se pokušao sjetiti da li je to odjeća koju su nosili njegovi napadači.

Tužilac Tatjana Ninković protivila se ponovnom saslušanju Kovačevića tvrdeći da se on ni prije dvije godine nije mogao sjetiti tih detalja, na šta je Nebojša Pantić, Dukićev advokat, rekao da je za odbranu značajno i da kaže "ne mogu se sjetiti".

Pantić je zatražio da se Sudskom vijeću i svjedoku na sljedećem ročištu pokaže palica kojom je pretučen Kovačević.

Na jučerašnjem ročištu saslušana su tri svjedoka, kod kojih je tokom istrage vršen pretres, a od nekih je izuzeta i odjeća.

Svjedoci Danijel Savić i Nikola Borojević, koji su naveli da ne poznaju optuženog niti oštećenog, kazali su da im je policija oduzela crvene dukseve i trenerke, dok je svjedok Goran Jakovljević, koji se takođe izjasnio da ih ne poznaje, kazao je da tokom pretresa njegovog stana policija ništa nije izuzela.

Advokat Pantić najavio je i saslušanje svog branjenika, a sud je najavio da će kao svjedoke pozvati dva vještaka.

Kako je pojasnio sudija Blagoja Dragosavljević, radi se o Zoranu Obradoviću, vještaku koji je radio DNK analizu, i Milanu Srdiću, vještaku specijalisti sudske medicine, koji će da se izjasne da li je palica podobna za uzrokovanje smrtnih povreda i kakve sve povrede tim sredstvom mogu nastati.

Optužnica Dukića tereti da je pokušao da ubije Kovačevića, zajedno sa Markom Čolićem, koji je pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Oni su, prema optužnici, Kovačevića napali 26. avgusta 2018. pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo, u Banjaluci, i pretukli ga metalnim palicama, a Kovačević je zadobio teške povrede glave.

Dukić je nakon premlaćivanja pobjegao, a predao se u novembru prošle godine. Tad mu je određen pritvor u kome se još nalazi.

On je nedavno u ovom slučaju sa Okružnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice i pristao da bude osuđen na tri godine zatvora, ali je sud to odbio.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije