Hronika

Suđenje za pokušaj ubistva Kovačevića: Dukićev DNK na palicama

Suđenje za pokušaj ubistva Kovačevića: Dukićev DNK na palicama
Foto: N.N. | Suđenje za pokušaj ubistva Kovačevića: Dukićev DNK na palicama
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Na metalnoj palici, te dijelu druge palice, pronađenim nakon premlaćivanja Vladimira Kovačevića (38), novinara RTV BN i portala gerila.info, pronađeni su DNK tragovi Nedeljka Dukića (29) iz Kneževa, optuženog za ovaj pokušaj ubistva.

To je danas, u Okružnom sudu u Banjaluci, potvrdio sudski vještak Zoran Obradović.

Po riječima Obradovića, biološki tragovi Dukića dominantni su na oba vještačena predmeta.

U ovom predmetu svjedočio je danas i vještak Milan Srdić, koji je utvrdio je da je Kovačević tokom napada zadobio višestruke povrede po glavi i tijelu, a koje se, zbirno, kvalifikuju kao teške povrede.

"Zadobio je najmanje četiri udarca po glavi, te najmanje tri udarca po ostalim dijelovima tijela", rekao je Srdić, koji je dodao da je Kovačević, uz ostale povrede, zadobio i nagnječenje tkiva mozga.

Svjedok Tužilaštva Dragan Matić, koji ima firmu za čišćenje, ispričao je da je, nakon poziva, otišao pred zgradu gdje je Kovačević pretučen, kako bi očistio krv, te tu vidio metalnu palicu.

Na narednom ročištu, zakazanom za 7. juli, biće izvedeni materijalni dokazi. Dukićeva odbrana planira da sasluša 12 svjedoka.

Podsjetimo, Dukiću se sudi, dok je za ovaj pokušaj ubistva ranije pravosnažno, na pet godina robije, osuđen bokser Marko Čolić Roda (33) iz Banjaluke.

Dukiću je, još u jesen 2018. godine, određen pritvor, a on je 11. novembra 2019. godine došao u kancelariju jednog banjalučkog advokata, te mu, kako saznaju "Nezavisne novine", rekao "Hoću da se predam".

Vladimir Kovačević brutalno je premlaćen 26. avgusta 2018. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije