Hronika

"Kamere snimile optuženog kod picerije gdje je sjedio Krunić"

"Kamere snimile optuženog kod picerije gdje je sjedio Krunić"
Foto: Arhiva | "Kamere snimile optuženog kod picerije gdje je sjedio Krunić"
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Emilio Baldo (53), optuženi za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića (48) i radnika njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića (38), na dan zločina, u popodnevnim satima, prolazio je pored picerije u Glamočanima, gdje je, prije nego što će biti ubijen, sjedio Krunić.

Ovo se, tvrdi Republičko javno tužilaštvo, može vidjeti na snimcima sa nadzornih kamera, a koji su juče prikazani u banjalučkom Okružnom sudu. Tužilaštvo tvrdi da je, uz Baldu, pored picerije prolazio i Željko Kovačević (45), koji je označen kao napadač, a ubijen je u razmjeni vatre. 

Osim Balde, u ovom slučaju optuženi su i Benedi Ðukanović (53) i nekadašnji radnik Krunićevog "Sektor sekjuritija" Rodoljub Gajić (35).

Sve ih, osim za ubistvo, terete i za pokušaj ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića, koji je ranjen u noći napada, u aprilu 2019. godine u Glamočanima, kod Laktaša.

Tužilac Snježana Petković je Sudskom vijeću prikazala snimke na kojima se vidi bijeli golf, za koga ona tvrdi da ga je koristio Ðukanović. Takođe, na tim snimcima vidi se kako crvena i crna opel korsa prolaze istim putem, a tužilac tvrdi da su ih vozili Kovačević i Baldo. Prikazan je još jedan snimak nastao u Zalužanima.

"Vidimo prolazak crvene opel korse i Tužilaštvo vjeruje da su optuženi tu ostavili taj automobil prije izvršenja krivičnog djela", rekla je Petkovićeva.

Advokat Tatjana Savić, branilac Ðukanovića, prigovorila je da Tužilaštvo iznosi analizu dokaza. Petkovićeva je uzvratila da je analizu dokaza uradio vještak iz Slovenije, koji će svoj nalaz iznijeti sutra.

"Nezavisne novine" nezvanično saznaju da je njegov nalaz plaćen nekoliko hiljada evra. Na prikazanim snimcima koji su pušteni u sudnici, a koje je on analizirao, međutim, ne vidi se ko vozi automobile.

Suđenje optuženima počelo je iznova zbog proteka 30 dana od posljednjeg ročišta. Marinko Brkić, Gajićev advokat, tvrdi da do sada nije izveden nijedan dokaz koji tereti njegovog klijenta.

"Nema dokaza da je moj branjenik znao da će Krunić biti ubijen", rekao je Brkić.

Sudija Branimir Jukić ga je upozorio da ne iznosi završnu, već uvodnu riječ.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije