Hronika

Supruga Krunićevog tjelohranitelja uzalud došla, Sud plaća grešku

Supruga Krunićevog tjelohranitelja uzalud došla, Sud plaća grešku
Foto: Nova BH | Supruga Krunićevog tjelohranitelja uzalud došla, Sud plaća grešku
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Uzalud je u Banjaluku iz Pala danas došla Tatjana Pavlović, očekujući da će svjedočiti na početku suđenja optuženima za ubistvo njenog supruga Žarka Pavlovića i njegovog poslodavca, banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Suđenje, iako je najavljeno, nije počelo, a sve i da jeste, ne bi svjedočila, pošto joj je, kako joj je rečeno u sudnici banjalučkog Okružnog suda, greškom poslat poziv.

Supruga Krunićevog tjelohranitelja, naime, treba da se pojavi kao svjedok, s tim što će njeno svjedočenje po rasporedu biti posljednje, ali je, kako je ona otkrila, dobila poziv da se pojavi danas, zbog čega je i došla.

"Zašto sam došla iz Pala", upitala je Pavlovićeva Sudsko vijeće, na čelu sa sudijom Branimirom Jukićem, a potom joj je Jukić rekao da ima pravo na putne troškove.

Početak suđenja Benediju Đukanoviću (43), Emiliju Baldi (56) i Rodoljubu Gajiću (36) odgođen je zbog odluke optuženog Đukanovića da zamijeni advokata.

Đukanović je, naime, odlučio da ga brani Tatjana Savić, advokat iz Bijeljine, umjesto Vesne Rujević, koja mu je ranije dodijeljena po službenoj dužnosti.

Međutim, advokat Tatjana Savić nije se pojavila, a svoj dolazak najavila je za 4. mart, tako da bi ovaj proces, za koji vlada veliko interesovanje medija i javnosti, trebalo da počne tada.

Za početak je planirano saslušanje pet svjedoka, uključujući i Gorana Ilića, vozača koji je ranjen u napadu na Krunićevo vozilo.

Iako danas u sudnici nije pročitana ni optužnica, varnica nije nedostajalo. Došlo je, naime, do kraće prepirke između Gajićevog advokata Marinka Brkića i sudije Jukića. Advokat je negodovao što Gajiću nisu dostavljeni dokazi u pritvor.

"Dokaze Vi morate dostaviti svom klijentu. Šta će optuženom branilac ako ćemo mi dostavljati dokaze? Dobijate 25 odsto od paušala koji postavljeni branioci dobijaju za suđenja kako biste se mogli pripremiti za odbranu", kazao je Jukić Brkiću, na šta mu je Gajićev branilac odgovorio da paušali kasne po pet-šest godina.

Gajića, koji je čuvao Krunićevu suprugu i djecu, optužnica tereti da je rutu kretanja svog poslodavca dojavljivao Željku Kovačeviću, koji je, podsjetimo, označen kao jedan od napadača, a ubijen je u razmjeni vatre.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su, zajedno s Kovačevićem, organizovali i 22. aprila naveče izveli ovaj krvavi napad u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Kako su "Nezavisne" ranije objavile, u optužnici se navodi da su napadači čekali i iz automatskih pušaka osuli rafalnu paljbu na vozilo u kojem je bio Krunić. Ubijeni Krunić vlasnik je nekoliko kompanija, uključujući "Sector Security", "Žitopeku" i "Žitoprodukt".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije