Hronika

Potvrđena optužnica, uskoro suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

Potvrđena optužnica, uskoro suđenje za ubistvo Slaviše Krunića
Foto: N.N. | Potvrđena optužnica za ubistvo Slaviše Krunića, suđenje počinje u februaru

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je protiv Benedija Đukanovića (42), Emilija Balde (53) i Rodoljuba Gajića (35) iz Banjaluke podiglo Republičko tužilaštvo za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, kao i ranjavanje Gorana Ilića, a o krivici će se optuženi izjasniti 22. januara.

Budući da Sud ima rok od 30 dana da nakon izjašenja o krivici zakaže suđenje, a u izuzetnim slučajevima taj rok se može produžiti za još 30 dana, suđenje bi u ovom slučaju trebalo da počne do kraja februara, a najkasnije u martu.

Optuženima je produžen i pritvor, koji može trajati do okončanja postupka, a svaka dva mjeseca obavljaće se kontrola opravdanosti te mjere.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre 22. aprila 2019. godine, u noći kada su ubijeni Krunić i njegov pratilac u blizini njegove kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Prema optužnici, osumnjičeni su žrtvu čekali i iz automatskih pušaka osuli rafalnu paljbu na vozilo, kada je ono usporilo.

Nanijeli su teške povrede  Kruniću i njegovom obezbjeđenju, od kojih su Krunić i Pavlović preminuli, a ranjen vozač Goran Ilić, dok je u razmjeni vatre stradao Kovačević, jedan od napadača.

Rodoljuba Gajića, koji je bio zaposlen u "Sector Securityju" i bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva.

On je, prema otužnici, pokojnom napadaču Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama svog gazde Krunića kako bi mu zauzvrat  Kovačević oprostio novčani dug.

Prema optužnici, Đukanović, Baldo i ubijeni Kovačević su izvršenje zločina dogovarali i pripremali od početka 2019. do 22. aprila  na području opštine Laktaši.

Istraga ovog slučaja trajala je skoro devet mjeseci, a Baldo je uhapšen nedugo nakon ubistva.

Gajić je uhapšen početkom maja, a Đukanović je nakon zločina uspio da pobjegne i predao se poslije 52 dana skrivanja.

Ubijeni Slaviša Krunić bio je poznati biznismen i vlasnik nekoliko kompanija.

U njegovom vlasništvu su bili "Sector Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS", koji imaju oko 1.800 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije