Hronika

Korona odgodila suđenje u slučaju "Krunić"

Korona odgodila suđenje u slučaju "Krunić"
Foto: Velibor Tripić/Arhiv | Korona odgodila suđenje u slučaju "Krunić"

BANJALUKA - Suđenje optuženima za ubistvo biznismena Slaviše Krunića (48) i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, odgođeno je u banjalučkom Okružnom sudu zbog virusa korona kojim je zaražen član sudskog vijeća.

Na optuženičkoj klupi su  Benedi Ðukanović (53), Emilio Baldo (53) te  bivši radnik Krunićevog "Sektora Sekjuritija“ Rodoljub Gajić, koji odgovara za pomaganje. Optužene trete i za pokušaj ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića. U zločinu je učestovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre.  

Na ročištu je prema rasporedu dokaze trebalo da izvodi odbrana optuženog Ðukanovića, ali je zbog bolesti sudije to odgođeno za 7. feburar. Prema optužnici, Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Optužnica Ðukanovića i Baldu tereti da su zajedno sa ubijenim Željkom Kovačevićem organizovali i pripremili zločin. Gajića terete za pomaganje jer je odao informacije o kretanju svog gazde i obezdjeđenja u zamjenu za oprost duga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije