Hronika

Nema osnova za hapšenje Sefića, nije državljanin Srbije

Nema osnova za hapšenje Sefića, nije državljanin Srbije
Nema osnova za hapšenje Sefića, nije državljanin Srbije

BEOGRAD - Sanjin Sefić, koji je osumnjičen da je automobilom usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, pa pobjegao, nije državljanin Srbije niti na njenoj teritoriji ima prebivališta ili boravište, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Treba imati u vidu da do ovog trenutka federalni MUP nije raspisao međunarodnu crvenu poternicu koja je ujedno i nalog za hapšenje. To znači da ne postoji zakonski osnov za lišenje slobode lica koje se sumnjiči za ovo krivično delo", istakao je Stefanović.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da će pripadnici MUP-a Srbije pružiti svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Srbije i drugim međunarodnim propisima.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštili su sinoć da je Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju preko graničnog prelaza Uvac.

U saobraćajnoj nesreći u ponedjeljak uveče život su izgubile Edita Malkoč /20/ iz Bosanske Krupe i Selma Agić /21/ iz Bugojna. One su prelazile na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja kada ih je pri velikoj brzini automobilom udario Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije