Hronika

Pedagogica banjalučke škole poginula u stravičnoj nesreći kod Rebrovačkog mosta

Pedagogica banjalučke škole poginula u stravičnoj nesreći kod Rebrovačkog mosta
Foto: Nezavisne novine | Pedagogica banjalučke škole poginula u stravičnoj nesreći kod Rebrovačkog mosta

BANJALUKA - Milana Koprena, pedagog u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Banjaluci, poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas u blizini Rebrovačkog mosta u ovom gradu.

Milana je prošle godine bila dobitnik Svetosavske nagrade, a roditeljima učenika u pomenutoj banjalučkoj školi javljeno je da sutra u ovoj obrazovnoj ustanovi neće biti nastave zbog tragedije.

Nesreća se dogodila kada je na pješakinju naletio automobil pežo.

Saobraćaj je bio obustavljen od Audi centra ka Rebrovačkom mostu.

Očevici koji su se tu zatekli ispričali su nam da je udar bio veoma jak i da je odjeknuo skoro kao bomba.

Povezana vijest: Teška nesreća u Banjaluci, poginula pješakinja (FOTO, VIDEO)

Povodom dobijanja Svetosavske nagrade, na sajtu škole u kojoj je radila više od dvije decenije, istakli su da je Milana ostvarena kao profesionalac na brojnim poljima, te da u svom pozivu koji iskreno voli unosi neophodne i poželjne promjene.

"Izuzetnim formalnim, ali i zavidnim neformalnim obrazovanjem, Milana svakim danom ide sigurnim koracima ka svojoj profesionalnoj cjelovitosti  i zrelosti.  Kako upiše novu generaciju, Milana svakom učeniku prilazi sa posebnom pažnjom. Svaki učenik je za nju posebna priča koju pažljivo prati, podržava, pomaže, vodi… Kroz razne aktivnosti uticala je na razvoj poželjnih vrijednosti kod učenika, na njihovu samostalnost, samopouzdanje, osmijehe", navodi se na sajtu škole.

Dodali su da je veoma teško cjelokupan Milanin rad, zalaganje i doprinos vaspitno-obrazovnom radu prenijeti na papir.

"To postiže, gradeći od prvog dana, korak po korak, lijepu priču u kojoj su glavni akteri  učenici, njihovi roditelji i nastavnici, koristeći raznovrsne metode, pristupe, metodologije ili jednostavno rečeno, pedagoški i humani pristup. Hvala Milani u ime svakog njenog učenika, kolege, roditelja, škole, za svaki osmijeh, dobijenu bitku, samopouzdanje svakog djeteta, za sreću i radost, jednakost, za svaku prevaziđenu prepreku", zahvalili su se ovim riječima Milani prošle godine u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije