Hronika

Ponovo nesreća na crnoj dionici u Banjaluci, ranije stradali konzul i student

Ponovo nesreća na crnoj dionici u Banjaluci, ranije stradali konzul i student
Foto: Dražan Pozderović | Ponovo nesereća na crnoj dionici u Banjaluci, ranije stradali konzul i student

BANJALUKA - Na rizičnoj dionici na istočnom tranzitu u Banjaluci, gdje se večeras dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je, kako javlja novinar "Nezavisnih", poginula pješakinja, ranije su se dogodile dvije smrtonosne nesreće.

Slovenački konzul u Banjaluci Marjan Ristič (62), stradao je u martu 2022. godine na mjestu, koje je samo dvadesetak metara udaljeno od ovog na kojem se danas dogodila nesreća.

Konzul je stradao kada je na njega u večernjim satima golfom naletio Sergej M. (26).

Na ovoj rizičnoj dionici u banjalučkom naselju Borik, nekoliko desetina metara dalje 2013. godine stradao Ognjen B. (24) student iz Vlasenice, a lakše povrijeđen pješak Nenad K. (21) iz Banjaluke.

Njih je, takođe, na trotoaru samo preko puta od mjesta gdje je nastradao konzul udarila tojota korola koju je vozio Banjalučanin Dragiša L. (31), radnik Narodne skupštine RS, koji je lakše povrijeđen. On je kasnije zbog ove nesreće osuđen na zatvorsku kaznu od dvije i po godine.

Tada su očevici "Nezavisnim novinama" ispričali da se tojota kretala iz pravca Rebrovačkog mosta prema Banjalučkom polju i na krivini sletjela sa kolovoza te udarila u pješake. Vozač je  izgubivši kontrolu nad vozilom, sletio s kolovoza i lijevim bočnim dijelom udario u pješake.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije