Hronika

Stručnjak za saobraćaj o crnoj tački u Banjaluci na kojoj je nastradala pedagogica (VIDEO)

Stručnjak za saobraćaj o crnoj tački u Banjaluci na kojoj je nastradala pedagogica (VIDEO)
Foto: Dijana Petrušić | Stručnjak za saobraćaj o crnoj tački u Banjaluci na kojoj je nastradala pedagogica

BANJALUKA – Nakon još jedne tragedije na putnoj dionici u banjalučkom naselju Rebrovac, gdje je sinoć kao pješak poginula Banjalučanka Milana Koprena (47), stručnjaci smatraju da je na ovoj crnoj tački uzrok nezgoda na ovom dijelu puta faktor vozač i neprilagođena brzina.

Kako je za "Nezavisne" objasnio Milenko Jaćimović, stručnjak za bezbjednost saobraćaja, nesavjesni vozači upravljaju brzinom koja je znatno iznad propisane saobraćajnim znakom ili zakonom predviđenom, te u tom slučaju gube kontrolu i upravljvost vozilom što uzrokuje prelazak na površinu za kretanje pješaka.

"Na ovom dijelu puta neophodno je vratiti stacionarni radar sa obje strane i izvršiti saniranje kolovoza jer su na pojedinom dijelovima primjećeni kolotrazi i ulegnuća koja takođe mogu da utiču na vožnju vozilom", istakao je Jaćimović.

On je apelovao na vozače da se vozi prilagođenom brzinom jer se u svim situacijama vozilom mogu bezbjedno zaustaviti.

Sinoć je na ženu koja se kretala kao pješak, automobilom pežo naletio Stefan Srdić (20) iz Laktaša. Milana Koprena  je, inače, pedagogica OŠ "Branko Radičević" u Banjaluci.

U ovoj školi danas je muk i tišina, a njene kolege i đaci u suzama su zapalili svijeće Milani za koju imaju samo riječi hvale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije