Svijet

Bivši američki obavještajac: Zelenski "pada"

Bivši američki obavještajac: Zelenski "pada"
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Američki obavještajac: Zelenski "pada"

Vlada predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog pašće u narednim mjesecima, ocijenio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u podkastu "Ask d inspektor".

"Mislim da ćemo do maja ili juna vidjeti kraj režima Zelenskog", rekao je on.

Riter je naglasio da Zelenski nikada nije održao predsjedničke izbore, a mandat mu ističe krajem maja. Pored toga, dodao je, položaj šefa kijevskog režima je jako loš, svakako i zbog kolapsa ukrajinskih oružanih snaga na frontu.

"Zelenski igra na vrijeme, čeka čudo, bilo da su to francuske ili poljske trupe, kao i odluku NATO-a da interveniše", zaključio je bivši američki obavještajac, prenosi B92.

Predsjednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, a inauguracija novoizabranog šefa države trebalo je da se dogodi u maju.

Međutim, glasanje je otkazano zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije. Bivši premijer Ukrajine Nikolaj Azarov rekao je da Zelenskom prestaju ovlašćenja 21. maja.

Zelenski je naveo da "sada nije pravo vrijeme za izbore". Prema riječima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, Rusija će analizirati situaciju u vezi sa istekom mandata Zelenskog u maju kako bi se izjasnio o svom stavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije