Svijet

Bajden: Ukrajinci su žilaviji i ponosniji nego što sam mislio

Bajden: Ukrajinci su žilaviji i ponosniji nego što sam mislio
Foto: Tanjug/AP | Bajden: Ukrajinci su žilaviji i ponosniji nego što sam mislio

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden poručio je da je zadivljen čvrstim otporom ukrajinske vojske, a SAD su obećale da će nastaviti vojnu pomoć Kijevu kako bi "mogao da uzvrati" u vojnom sukobu s Rusijom, prenosi BBC.

"Oni su žilaviji i ponosniji nego što sam mislio", primijetio je Bajden u srijedu na sastanku sa svojim najvišim savjetnicima za odbranu.

Američki predsjednik je ocijenio i da je "ujedinjen, fokusiran i energičan" NATO iznenadio ruskog lidera Vladimira Putina.

"Oružje i municija svakodnevno pristižu i vidimo koliko su naši savezi i partnerstva od vitalnog značaja širom svijeta", rekao je Bajden.

Očekuje se da će SAD pružiti još jedan paket vojne pomoći Kijevu u narednim danima, nakon što su prošle nedjelje obećale Ukrajini 800 miliona dolara, navodi BBC.

Na konferenciji za medije u Bijeloj kući, portparolka Džen Psaki nije saopštila detalje o tome kako bi dalja pomoć mogla da izgleda, ali je saopštila da će američka administracija učiniti "sve što može" kako bi opremila Ukrajinu da efikasno uzvrati u ovom vojnom sukobu, prenosi BBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije