Svijet

Bedingfild: Moguć sastanak Putina i Bajdena

Bedingfild: Moguć sastanak Putina i Bajdena
Foto: Tanjug/AP | Bedingfild: Moguć sastanak Putina i Bajdena

VAŠINGTON - Sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Džozefa Bajdena moguć je tek nakon značajne deeskalacije u Ukrajini, rekla je novinarima direktor za komunikacije Bijele kuće Kejt Bedingfild.

"Predsjednik Bajden je rekao da bi bio voljan da se ponovo sastane sa predsjednikom Putinom ili da razgovara sa njim. Neću postavljati preduslove za razgovor između dva predsjednika, osim što ću reći da smo bili veoma jasni da je potrebna opipljiva deeskalacija i jasna, istinska posvećenost diplomatiji", rekla je ona, prenosi TASS.

Bajden je u ponedjeljak, 28. marta rekao da je moguć novi lični sastanak sa Putinom, dodajući da će izgledi za takve razgovore zavisiti od njihovih ranije ugovorenih obaveza.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 24. februara u ranom jutarnjem televizijskom obraćanju rekao da je pokrenuo specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini kao odgovor na zahtjev za pomoć lidera republika Donbasa.

Zapadne zemlje su na postupke ruskih vlasti odgovorile uvođenjem sankcija fizičkim i pravnim licima, podsjeća TASS.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je 3. marta nazvao sankcije "nekom vrstom poreza na nezavisnost". On je izrazio uvjerenje da će se situacija u vezi sa Ukrajinom riješiti, odnosno da će biti pronađeno rješenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije