Svijet

Delegacije Rusije i Ukrajine stigle na pregovore, Erdoan: Vrijeme za konkretne rezultate

Delegacije Rusije i Ukrajine stigle na pregovore, Erdoan: Vrijeme za konkretne rezultate
Foto: Printscreen Twitter | Delegacije Rusije i Ukrajine stigle na pregovore, Erdoan: Vrijeme za konkretne rezultate

ISTANBUL - Delegacije Rusije i Ukrajine stigle su jutros u Palatu Dolmabahče u Istanbulu, gdje će biti održani prvi direktni pregovori dve strane od 7. marta, javlja TASS.

Uoči bilateralnih razgovora, biće održan kratak trilateralni sastanak, rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan, koji je stigao nešto ranije u palatu.

Delegacije Ukrajine i Rusije doputovale su juče u Istanbul.

"Napredak u pregovorima između ruske i ukrajinske strane, koji počinju danas Istanbulu, otvorio bi put za sastanak dvojice predsjednika tih zemalja", poručio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

U svom obraćanju pregovaračima u Istanbulu, Erdoan je rekao da je došlo vrijeme da razgovori daju konkretne rezultate i pozvao na hitan prekid vatre, prenosi Rojters.

On je naglasio da je za "zaustavljanje ove tragedije" odgovornost na stranama, da "u postizanju pravičnog mira neće biti gubitnika", kao i da "nastavak sukoba nikome ne ide u korist".

Turski predsjednik je naveo da je njegova zemlja zauzela "pravičan satav" povodom sukoba u Ukrajini na svim nivoima od početka, kao i da je pregovarački proces koji je započeo povećao nade u mir.

Erdoan je rekao i da se nada da će sastanci biti od koristi za zemlje i region, a posebno je naglasio da su ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i ruski predsjednik Vladimir Putin dragocjeni prijatelji Ankare, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije