Svijet

Detalji nesreće u kojoj je stradalo 22 mladih: Sumnja se na stampedo i trovanje

Detalji nesreće u kojoj je stradalo 22 mladih: Sumnja se na stampedo i trovanje
Foto: Screenshot/Twitter | Detalji nesreće u kojoj je stradalo 17 mladih: Sumnja se na stampedo i trovanje
Agencije

U noćnom klubu u južnoafričkom gradu Istočni London pronađena su tijela 22 mladih, starosti između 18 i 20 godina, saopštila je policija.

Oni su pronađeni u klubu Eniobeni Tavern, a lokalni mediji prenose da je nekoliko osoba povrijeđeno, prenio je BBC.

Policijski zvaničnik Tembinkosi Kinana je naveo da okolnosti u kojima su stradali nisu jasne i da je pokrenuta istraga.

Državna televizija SABC izvijestila je da su smrtni slučajevi posljedica mogućeg stampeda, prenio je Rojters.

Sijanda Manana, portparolka odjeljenja za zdravstvo provincije Istern Kejp, kazala je da će se odmah krenuti s autopsijama kako bi se saznao uzrok smrti.

Izražavajući saučešće pogođenim porodicama, predsjednik Siril Ramafosa rekao je da je zabrinut zbog okolnosti pod kojima je mladim ljudima, potencijalno mlađim od 18 godina, bilo dozvoljeno da se okupe u noćnom klubu.

Povod je bio završetak ispita, lokalni klub je organizovao zabavu, došlo je više mladih nego što se očekivalo i nešto je pošlo u krivom smjeru.

Prema snimkama koje su se pojavile na društvenim mrežama, navodno nastalima kobne večeri, i na kojima je vidljiv logo kluba, prostor je bio prekrcat.

 

 

"Prve fotografije sa scene isključuju mogućnost da su svi stradali u stampedu. Moguće je da je dio njih nastradao na taj način, ali to nije cijela priča. Neki su ležali na podu i na stolicama bez vidljivih ozljeda, što je nemoguće u slučaju stampeda"m rekao je izvor iz policije za britanske medije.

"Jasno je da je došlo do stampeda, ali moramo utvrditi sve okolnosti nesreće. Rezultate ćemo dobiti nakon forenzičkog istraživanja. No kako je riječ o malom klubu, a tijela su bila na oba sprata, samo stampedo nije uzrkovao sve te smrti", rekao je za AfrikaNewzroom portparol tamošnje policije i zaključio:

"Moramo provesti detaljnu istragu što se prodavalo u tom klubu. Vlasnik će morati odgovoriti na jako puno pitanja."

Iako iz policije to ne želi potvrdiiti, jedan od razloga ovog tragičnog događaja moguće je trovanje. Neki smatraju da su mladi bili izloženi otrovnom alkoholu, drugi da je bila riječ o zabranjenim supstancama, ali službenih informacija još nema.


Povezana vijest: Najmanje 17 mladih pronađeno mrtvo u lokalu, imali između 18 i 20 godina

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije