Svijet

Erdoan osudio austrijsku vladu: "Izrael ubica bez premca"

Erdoan osudio austrijsku vladu: "Izrael ubica bez premca"
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Erdoan osudio austrijsku vladu: "Izrael ubica bez premca"

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan danas je najoštrije osudio austrijsku vladu jer je prošle nedjelje okačila izraelsku zastavu na svojoj zgradi u Beču kako bi uputila podršku Izraelu u eskalaciji sukoba s Palestincima.

"Austrijska država pokušava da primora muslimane da plate cijenu za genocid koji je počinila nad Jevrejima", rekao je Erdoan, prenosi Rojters.

Dodao je da je Izrael "ubica bez premca".

"Izrael ubija dječicu od pet-šest godina. Ubija žene, ubija starce", rekao je Erdoan, napominjući da Turska nastavlja da ulaže napore da zaštiti Palestinu i Jerusalim, prenijela je Anadolija.

Predsednik Turske je pozvao sve međunarodne organizacije da preduzmu potrebne korake i mjere kako bi zaštitile Palestince.

"Pozivamo Ujedinjene nacije, Savjet bezbjednosti, Organizaciju islamske saradnje i sve druge međunarodne organizacije da djeluju u korist potlačenih Palestinaca i Al Kudsa (Jerusalima)", kazao je Erdoan poslije sastanka njegovog kabineta u Ankari.

On je predložio formiranje komisije sastavljene od predstavnika tri glavne religije za upravljanje Jerusalimom.

"Najispravniji put u današnjem vremenu je da Al Kudsom upravlja komisija sastavljena od predstavnika tri velike religije", kazao je Erdoan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije