Svijet

Ganc: Izrael spreman na oštriju kampanju protiv Hamasa

Ganc: Izrael spreman na oštriju kampanju protiv Hamasa
Foto: AP Photo/Hatem Mouša | Ganc: Izrael spreman na oštriju kampanju protiv Hamasa

JERUSALIM - Izraelski ministar odbrane Beni Ganc izjavio je danas da je vojska spremna da proširi svoju kampanju protiv palestinskih militanata u pojasu Gaze, uprkos tekućim međunarodnim naporima da se postigne prekid vatre.

Ganc je tokom obilaska izraelskih artiljerijskih baterija u blizini granice sa Gazom rekao da izraelske snage "vraćaju Hamas u prošlost i on neće moći da se oporavi", prenosi AP.

On je dodao da izraelske trupe djeluju "s punom odlučnošću" i "na politički odgovoran način" dok se borbe bliže kraju jedanaestog dana.

Posljednji, četvrti rat između Izraela i Hamasa izbio je 10. maja. Do sada su u sukobu palestinski militanti ispalili više od 4.000 raketa na Izrael iz pojasa Gaze, a neke su pale dublje u izraelsku teritoriju i sa većom preciznošću nego ikada ranije.

Izrael je neumoljivim vazdušnim napadima gađao tu teritoriju, a najmanje 230 Palestinaca je ubijeno, uključujući 65 djece i 39 žena, prema podacima Ministarstva zdravlja Gaze, koje ne precizira koliko je boraca, a koliko civila među žrtvama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije