Svijet

Gardijan: Teške borbe za Bahmut, "zona ubijanja" koči vagnerovce

Gardijan: Teške borbe za Bahmut, "zona ubijanja" koči vagnerovce
Foto: Tanjug/AP | Gardijan: Teške borbe za Bahmut, "zona ubijanja" koči Vagnerovce

BAHMUT - Teške borbe za Bahmut nastavljaju se, a bitka za taj ukrajinski grad postala je "zona ubijanja" koja koči napredovanje privatne ruske paravojne organizacije Vagner, prenosi londonski Gardijan.

U najnovijem obavještajnom izvještaju britanske vojske navodi se da su u protekla četiri dana snage Vagnera preuzele kontrolu nad većinom istočnog Bahmuta, dok su ukrajinske snage uspjele da zadrže zapadni dio i srušile ključne mostove preko rijeke Bahmutka, koja sada označava liniju fronta.

Međutim, u izvještaju britanskog ministarstva se ukazuje da ukrajinske snage i njihove linije snabdijevanja na zapadu ostaju ranjive zbog neprekidnih pokušaja ruskih snaga da zaobiđu branioce sa sjevera i juga.

Ukrajina je odlučila da se bori za razoreni grad Bahmut jer se tamo uništavaju najbolje ruske jedinice i degradiraju se njihove borbene mogućnosti prije planirane ukrajinske proljećne kontraofanzive, izjavio je danas pomoćnik predsjednika Volodimira Zelenskog, prenosi Rojters.

Ukrajinske snage ispalile su u posljednja 24 sata oko 50 granata na pet naselja koja se nalaze na lijevoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštila je u subotu regionalna služba za vanredne situacije.

Nešto ranije ukrajinske oružane snage ispalile i 72 granate na sedam naselja u regionu, prenosi TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije