Svijet

Gerasimov u DNR: Odlikovao borce za Avdejevku

Gerasimov u DNR: Odlikovao borce za Avdejevku
Foto: Ministarstvo odbrane Rusije | Gerasimov u DNR: Odlikovao borce za Avdejevku

MOSKVA - Načelnik generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov posjetio je vojnike koji se bore u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i dodijelio je odlikovanja osoblju koje se istaklo tokom oslobođenja Avdejevke, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane.

"Komandant ruskih snaga, general Gerasimov posjetio je komandni položaj grupe Centar u zoni specijalnih vojnih operacija, gdje je dodijelio odlikovanja vojnicima koji su se istakli tokom oslobađanja Avdijevke i zahvalio im na hrabrosti", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je general Gerasimov, takođe pregledao privremene rezultate sprovođenja borbenih zadataka vojne grupe Centar i saslušao je izvještaj komandanta grupe general pukovnika Andreja Mordvičeva o daljim postupcima oko Avdejevke.

U večernjim časovima 17. februara ministar odbrane Sergej Šojgu podnio je izvještaj ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu o potpunoj kontroli nad Avdejevkom, čije oslobođenje omogućava pomjeranje linije fronta dalje od Donjecka i u značajnoj mjeri pruža zaštitu od neprijateljskih napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije