Svijet

Granatiranje u Harkovskoj oblasti, ima žrtava

Granatiranje u Harkovskoj oblasti, ima žrtava
Foto: Tanjug/AP | Granatiranje u Harkovskoj oblasti, ima žrtava

KIJEV - U granatiranju civilnih ciljeva u Harkovskoj oblasti poginulo je danas sedam osoba, saopštile su ukrajinske vlasti.

"Ruski neprijatelj nemilosrdno uništava civilno stanovništvo Harkovske oblasti. Danas su granate pogodile stambene četvrti, centar grada, bolnicu, univerzitet. Mirne ljude koji su išli u apoteke i po namirnice. Raketni i rafalni napadi su ratni zločin. Sjeverna Saltivka, pogođena je i Nova Bavarska, centar grada", objavio je na Telegramu šef harkovske regionalne državne administracije Oleh Sinehubov, prenosi Ukrinform.

Prema riječima Sinehubova, u granatiranju Harkovskog regiona poginulo je sedam ljudi, a povrijeđeno je 24, među kojima je i jedno dijete, a riječ je o preliminarnim informacijama.

Saopšteno je i da je kao rezultat vazdušnog udara na Novobavarsku aveniju, potpuno uništena višespratnica, a da je veliki broj ljudi još pod ruševinama, dok se broj žrtava utvrđuje.

Sinehubov je poručio i da su ovakvi postupci agresora ratni zločin, koji, kako je naglasio, treba da bude kažnjen najstrožim mjerama.

Istovremeno, ukrajinska vojska je oborila neprijateljski avion koji je bombardovao grad Harkov i njegove stambene zgrade, navodi Ukrinform.

O ostalim dešavanjima u Ukrajini možete pročitati OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije