Svijet

Huti upozoravaju: Naše vojne operacije ciljaju samo izraelske brodove

Huti upozoravaju: Naše vojne operacije ciljaju samo izraelske brodove
Foto: Twitter / Printscreen | Huti upozoravaju: Naše vojne operacije ciljaju samo izraelske brodove

SANA'A - Član jemenskih Huta, ​Mohamed Al-Bakhiti, rekao je da vojne operacije jemenskih snaga u Crvenom moru i Makranskom moru imaju humanitarne i moralne svrhe.

"Naše vojne operacije u Crvenom i Makranskom moru ciljaju samo izraelske brodove", rekao je Al-Bakhiti. On je rekao i da će se njihove vojne operacije protiv "okupacionog režima nastaviti i širiti sve dok se zločini ovog režima nad Palestincima ne zaustave".

Dodaje:

"Ako zemlje nisu ispunile svoje humanitarne obaveze da zaustave zločine i genocid u Gazi, savjetujemo im da ne podržavaju počinioce ovih zločina", istakao je Al-Bakhiti.

On je upozorio Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate da se ne pridružuju američkoj koaliciji za zaštitu izraelskih brodova u Crvenom moru.

"Ako Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati učestvuju ili pomognu u cionističkoj agresiji na Jemen, onda će naša vojska napasti naftu i stratešku infrastrukturu Saudijaca i UAE. Dolazi zima, a Evropa će biti odsečena od energije iz oba. Rusija i Jemen", rekao je on, je Al-Bakhiti, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije