Svijet

Lukašenko predlaže pregovore Kijeva i Moskve u Minsku

Lukašenko predlaže pregovore Kijeva i Moskve u Minsku
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Lukašenko predlaže pregovore Kijeva i Moskve u Minsku

​MINSK - Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko predložio je održavanje rusko-ukrajinskih razgovora u Minsku, prenosi TASS pozivajući se na izvještaj bjeloruske agencije Belta.

"Moguće je, i sasvim je realno da se zaustavi ovaj sukob i riješe sva pitanja. Možda će me poslušati. Ne želimo da budemo posrednici na ovim mogućim razgovorima u Minsku, ne treba nam nikakvo posredovanje: mi se već bavimo ovim ratom", naglasio je Lukašenko danas, na operativnom sastanku sa vojskom.

Po njegovom mišljenju, da bi se spriječilo krvoproliće i zaustavila eskalacija, neophodno je pokrenuti pregovore, ali je i naglasio da Rusija nikada neće sjesti za pregovarački sto ako se prethodno ne dogovore pitanja o kojima bi se razgovaralo.

"Rusija je to pitanja predložila i NATO-u, i Americi, i Ukrajini, između ostalih. Pet ili šest pitanja. Postoje dva ili tri pitanja koja se odnose na Ukrajinu. Prvo je demilitarizacija Ukrajine, sprečavanje Ukrajine da uđe u NATO i okončanje upotrebe sile protiv Donjecka i Luganska. Moguće je da se pokrenu i neka druga pitanja", rekao je Lukašenko, navodi TASS.

 

Uživo dešavanja o ukrajinsko-ruskoj krizi možete pratiti OVDJE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije