Svijet

Mas: Podrška Izraelu, ima pravo da se brani

Mas: Podrška Izraelu, ima pravo da se brani
Foto: Ilustracija/Arhiva | Mas: Podrška Izraelu, ima pravo da se brani
Tanjug

TEL AVIV - Ministri spoljnih poslova Njemačke, Češke i Slovačke, Hajko Mas, Jakub Kulhanek i Ivan Korčok, poručili su danas tokom odvojene posjete Izraelu, da ta zemlja ima pravo da se brani od napada Hamasa.

"Njemačka stoji uz Izrael i njegovo pravo da se brani. Došao sam u Izrael da pokažem solidarnost i podržim Izrael poslije raketne paljbe iz Gaze. Izrael ima pravo da se brani", rekao je Mas uoči sastanka sa izraelskim ministrom spoljnih poslova Gabijem Aškenazijem.

Mas je dodao da s velikom zabrinutošću prati humanitarnu situaciju u Gazi i da zna za napore Izraela da se Gazi dopremi humanitarna pomoć.

Rekao je i da Njemačka podržava napore da se postigne primirje i da je u kontaktu sa drugim diplomatama da bi se postigao taj cilj.

"Treba da gledamo u budućnost i da osiguramo održiv mir u regionu koji će omogućiti situaciju u kojoj će Izrelci i Palestinci moći da žive", rekao je Mas.

Mas je u pratnji Aškenazija posjetio jednu kuću srušenu u raketnom granatiranju Hamasa u mjestu Petah Tikva, prenosi Džeruzalem post.

Nešto kasnije mjesto srušene kuće posjetili su Kulhanek i Korčok.

"Izraelu sada trebaju prijatelji u svijetu i mi smo ovdje da pokažemo snažno prijateljstvo", rekao je Kulhanek i dodao da Izrael ima pravo da se brani.

Korčok je istakao da su Izrael i Slovačka "pravi prijatelji" što je on činom dolaska želio i da pokaže.

"Hamasovo raketiranje mora da prestane. Izrael ima pravo da se brani", rekao je on.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije