Svijet

Najskuplji jastuk na svijetu

Najskuplji jastuk na svijetu
Najskuplji jastuk na svijetu

Holandski fizikalni terapeut, koji se povremeno bavio inovacijama posljednjih 15 godina, razvio je jastuk za koji tvrdi da može riješiti sve vaše probleme sa spavanjem. Naravno, vrhunski proizvod dolazi i po vrhunskoj cijeni od 57.000 dolara.

Holandski terapeut Tijs van der Hilst je specijalista za vratnu kičmu. On je godinama radio na savršenom jastuku, koji je napravio od svile iz "Mullberryja", egipatskog pamuka, holandske, netoksične memorijske pjene, te tkanine urađene od 24-karatnog zlata. Takođe, jastuk je ukrašen sa četiri ogromna dijamanta i velikim safirom. I dok mnogima i pored ovoga zvuči preskupo, kvalitet materijala i nakit svakako opravdavaju ovu cijenu.

Mnogi smatraju da će ovaj jastuk kupovati samo bogati, kako bi dokazali i pokazali svoje bogatstvo. Ipak, Hilst kaže da je ovaj jastuk stvorio za svoje klijente, a svaki jastuk je drugačiji i izrađuje se posebno u skladu s potrebama i navikama klijenata.

"Toliko dugo proučavam vratni dio kičme i uvijek sam znao svoje klijente savjetovati kako da kupe dobar jastuk. A, onda sam se zapitao: zašto ne bih sam pokušao da napravim idealan jastuk? Svaka osoba treba poseban jastuk, jer prvenstveno nismo svi iste visine, vrat nam nije iste dužine. Upravo zato, svako od nas treba posebno napravljen jastuk, koji bi odgovarao njegovim potrebama", kaže Hilst.

Koristeći prenosivi trodimenzionalni skener, Hilst kaže da može da skenira oblik glave klijentima širom svijeta. Upravo na osnovu tog skenera, Hilst i njegov tim mogu napraviti idealan jastuk. Na osnovu mjera koje dobiju, Hilst koristeći poseban algoritam pravi nacrt jastuka, koji onda izrađuje od najkvalitetnijih materijala. Cijeli proces je veoma složen, ali jastuk će sigurno odgovarati klijentu za kojeg je pravljen.

Kao bonus, jastuk dolazi u posebno napravljenoj Louis Vuitton torbi, koju možete nositi gdje god poželite.

Ipak, mnogi će dobro razmisliti prije nego što daju 57.000 dolara za jastuk. S druge strane, ako su bogataši spremni da daju dva miliona dolara za ultimativan obrok ili 14 miliona dolara za nezaboravno putovanje oko svijeta za 20 dana, onda je ovaj jastuk prava sitnica. Ovi ljudi će sigurno bez razmišljanja dati novac za jastuk urađen po njihovim mjerama.

Hilst je najavio da će svoj jastuk promovisati na izložbi "Index Design Series", koja se već tradicionalno održava u Dubaiju. Ovo je plod njegovog 15-godišnjeg rada i biće to jedan od najpopularnijih proizvoda na predstojećoj izložbi.

"S obzirom na to da je riječ o izložbi enterijerskog dizajna, bitno nam je da predstavimo sve inovacije, pa naravno i ove koje vam garantuju najbolji mogući san. Ja, lično, teško da bih mogla izdvojiti toliku sumu novca za jastuk, ali na našoj izložbi će sigurno biti onih kojima to neće biti problem", izjavila je Samanta Mekdonald, jedna od organizatorki izložbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije