Svijet

Najskuplji jastuk na svijetu

Najskuplji jastuk na svijetu
Najskuplji jastuk na svijetu
N.N.

Holandski fizikalni terapeut, koji se povremeno bavio inovacijama posljednjih 15 godina, razvio je jastuk za koji tvrdi da može riješiti sve vaše probleme sa spavanjem. Naravno, vrhunski proizvod dolazi i po vrhunskoj cijeni od 57.000 dolara.

Holandski terapeut Tijs van der Hilst je specijalista za vratnu kičmu. On je godinama radio na savršenom jastuku, koji je napravio od svile iz "Mullberryja", egipatskog pamuka, holandske, netoksične memorijske pjene, te tkanine urađene od 24-karatnog zlata. Takođe, jastuk je ukrašen sa četiri ogromna dijamanta i velikim safirom. I dok mnogima i pored ovoga zvuči preskupo, kvalitet materijala i nakit svakako opravdavaju ovu cijenu.

Mnogi smatraju da će ovaj jastuk kupovati samo bogati, kako bi dokazali i pokazali svoje bogatstvo. Ipak, Hilst kaže da je ovaj jastuk stvorio za svoje klijente, a svaki jastuk je drugačiji i izrađuje se posebno u skladu s potrebama i navikama klijenata.

"Toliko dugo proučavam vratni dio kičme i uvijek sam znao svoje klijente savjetovati kako da kupe dobar jastuk. A, onda sam se zapitao: zašto ne bih sam pokušao da napravim idealan jastuk? Svaka osoba treba poseban jastuk, jer prvenstveno nismo svi iste visine, vrat nam nije iste dužine. Upravo zato, svako od nas treba posebno napravljen jastuk, koji bi odgovarao njegovim potrebama", kaže Hilst.

Koristeći prenosivi trodimenzionalni skener, Hilst kaže da može da skenira oblik glave klijentima širom svijeta. Upravo na osnovu tog skenera, Hilst i njegov tim mogu napraviti idealan jastuk. Na osnovu mjera koje dobiju, Hilst koristeći poseban algoritam pravi nacrt jastuka, koji onda izrađuje od najkvalitetnijih materijala. Cijeli proces je veoma složen, ali jastuk će sigurno odgovarati klijentu za kojeg je pravljen.

Kao bonus, jastuk dolazi u posebno napravljenoj Louis Vuitton torbi, koju možete nositi gdje god poželite.

Ipak, mnogi će dobro razmisliti prije nego što daju 57.000 dolara za jastuk. S druge strane, ako su bogataši spremni da daju dva miliona dolara za ultimativan obrok ili 14 miliona dolara za nezaboravno putovanje oko svijeta za 20 dana, onda je ovaj jastuk prava sitnica. Ovi ljudi će sigurno bez razmišljanja dati novac za jastuk urađen po njihovim mjerama.

Hilst je najavio da će svoj jastuk promovisati na izložbi "Index Design Series", koja se već tradicionalno održava u Dubaiju. Ovo je plod njegovog 15-godišnjeg rada i biće to jedan od najpopularnijih proizvoda na predstojećoj izložbi.

"S obzirom na to da je riječ o izložbi enterijerskog dizajna, bitno nam je da predstavimo sve inovacije, pa naravno i ove koje vam garantuju najbolji mogući san. Ja, lično, teško da bih mogla izdvojiti toliku sumu novca za jastuk, ali na našoj izložbi će sigurno biti onih kojima to neće biti problem", izjavila je Samanta Mekdonald, jedna od organizatorki izložbe.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije