Svijet

Netanjahu: Operacija se nastavlja punom snagom

Netanjahu: Operacija se nastavlja punom snagom
Foto: Tanjug/AP arhiva | Netanjahu: Operacija se nastavlja punom snagom

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da se operacija nastavlja punom snagom i dodao da će biti potrebno vrijeme da Izrael postigne svoje ciljeve vojnom kampanjom.

Netanjahu je rekao da je u Gazi pogođeno preko 1.000 ciljeva, što je ozbiljno pogodilo Hamas, uključujući i njegovu podzemnu infrastrukturu, za koju kaže da je pretrpjela ozbiljan, zada ne i konačan udarac, prenio je izraelski dnevnik "Tajms of Izrael".

"Nijedan terorista nije zaštićen", zaprijetio je Netanjahu, napominjući da su izraelske odbrambene snage, takođe, srušile "terorističke kule", misleći na visoke zgrade srušene u izraelskim vazdušnim napadima.

On je dodao da vojska čini sve da civilne žrtve svede na minimum.

"Ovo će potrajati. Pritisak postoji, ali dobijamo ozbiljnu podršku, prije svega od SAD", rekao je Netanjahu.

Izraelski premijer je istakao da Izrael ima međunarodnu podršku i da je koristi.

On je dodao da je opalo nasilje nakon nekoliko dana sukoba u mješovitim jevrejsko-arapskim gradovima.

"Biće potrebno vrijeme da se uspostavi mir. Djelujemo protiv onih koji su narušili mir. Prvo želimo da zaustavimo borbe, a zatim da obnovimo odnose između Jevreja i Arapa", rekao je Netanjahu.

On je dodao da se u visokoj zgradi u Gazi, koju je izraelska vojska raketirala i srušila u subotu, nalazio obavještajni štab palestinske "terorističke" grupe, a tu su bile i kancelarije američke novinske agencije AP.

"Tamo je bio obaveštajni štab palestinske terorističke organizacije, odakle su se organizovali teroristički napadi na izraelske civile, tako da je to bila sasvim legitimna meta", rekao je danas Netanijahu za američki CBS, a prenio Rojters.

On je dodao da je informacije povodom napada od subote na zgradu podijelio sa američkim vlastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije