Svijet

Peskov: Ukrajinska upotreba stranih aerodroma opasan scenario

Peskov: Ukrajinska upotreba stranih aerodroma opasan scenario
Foto: Tanjug/AP arhiva | Peskov: Ukrajinska upotreba stranih aerodroma opasan scenario

MOSKVA - Moguća upotreba vojnih aerodroma u drugim zemljama od strane Ukrajine je neželjen i potencijalno opasan scenario, rekao je danas novinarima portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

"Ministarstvo odbrane je već dalo objašnjenje o mogućoj upotrebi Ukrajine nekih drugih aerodroma za letove ratnih aviona. To je neželjen i potencijalno opasan scenario“, izjavio je Peskov, prenosi TAS S.

Zvaničnik Kremlja je govorio i o pregovorima sa ukrajinskom stranom i naglasio da je Moskva zainteresovana za održavanje narednih rundi razgovora sa Kijevom čim Ukrajina bude spremna.

"Rusija ostaje zainteresovana za nastavak pregovora. Na stav Rusije, koji je savršeno jasan, skrenuta je pažnja ukrajinskim pregovaračima. Zainteresovani smo da se naredne runde pregovora održe što je prije moguće, čim ukrajinski pregovarači budu spremni", istakao je Peskov.

Zapadne sankcije Moskvi bile su sasvim očekivane i ruske vlasti su počele da se spremaju za njih mnogo pre nego što su uvedene, saopštio je Peskov.

"Sankcije su bile sasvim očekivane. Razni paketi sankcija su detaljno analizirani i razmotreni", rekao je Peskov novinarima.

On je naveo da su uporedo sa tim "pokrenute pripreme za minimiziranje efekata raznih paketa sankcija".

Peskov je izjavio i da "SAD de facto vode ekonomski rat protiv Rusije", komentarišući izjavu američkog državnog podsekretara za politička pitanja Viktorije Nuland da je sa stanovišta SAD "ovaj ukrajinski gambit strateški neuspjeh za Putina", navodi TAS S.

Više o dešavanjima u Ukrajini možete pročitati OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije