Svijet

Prigožin: U Vagneru nema Srba

Prigožin: U Vagneru nema Srba
Foto: Tanjug/AP | Prigožin: U Vagneru nema Srba

MOSKVA - Osnivač i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin izjavio je danas da u toj ruskoj paravojnoj formaciji nema državljana Srbije, komentarišući tekst objavljen danas na ''politico.eu'', u kojem se navodi da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za taj portal ranije rekao ''da će svi Srbi regrutovani u paravojnoj grupi Vagner koji učestvuju u neprijateljstvima u Ukrajini biti uhapšeni po povratku u domovinu''.

''Ne postoji jedan jedini Srbin u Vagneru na današnji dan, 1. marta. Posjlednji koji se borio za Vagner otišao je prije dva mjeseca. Ako ijedan Srbin tvrdi da se borio za Vagner u 2023. - to je laž. Ne vjerujte mu'', poručio je Prigožin za ruski portal REX koji ga je zamolio da prokomentariše Vučićevu izjavu.

Prigožin je posebno naglasio da Vagner ''nikada nije bio u Srbiji'' i da ''nema nikakve kontakte sa Srbijom'', prenio je TASS.

Prigožin je svoj odgovor portalu REX objavio i na svom Telegram kanalu.

"Ne treba mi Vagnerova podrška, ne trebaju mi da mi aplaudiraju ili da me kritikuju", rekao je Vučić za politico.eu ranije ovog mjeseca tokom Minhenske bezbjednosne konferencije, kako navodi taj portal u danas objavljenom tekstu pod naslovom ''Vučić se suočava sa teškim izborom''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije