Svijet

Rusija: Za identifikaciju žrtava avionske nesreće potreban DNK materijal rođaka

Rusija: Za identifikaciju žrtava avionske nesreće potreban DNK materijal rođaka
Foto: Tanjug/AP | Rusija: Za identifikaciju žrtava avionske nesreće potreban DNK materijal rođaka

MOSKVA - Da bi se identifikovale žrtve avionske nesreće koja se dogodila u ruskoj Belgorodskoj oblasti u kojem su se nalazili ukrajinski ratni zarobljenici, biće potrebna DNK analiza, rekao je predstavnik hitne službe za TASS.

"Ako je riječ o ovoj konkretnoj tragediji, za utvrđivanje identiteta svih putnika potreban nam je DNK materijal od rođaka žrtava. Ukrajinska strana će morati da prizna smrt svojih građana, sprovede proceduru uzimanja DNK materijala i predati ga našoj strani. Naknadno će se izvršiti identifikacija u okviru istrage slučaja", rekao je predstavnik.

U srijedu se transportni avion Iljušin-76 sa 65 ukrajinskih zarobljenika, koji su bili na putu za Ukrajinu u okviru razmjene ratnih zarobljenika između Kijeva i Moskve, srušio u ruskoj Belgorodskoj oblasti.

Ministarstvo odbrane Rusije tom prilikom je saopštilo da je pored ukrajinskih zarobljenika u avionu bilo šest članova posade i tri osobe u pratnji, kao i da nema preživjelih.

Ukrajinske vlasti, s druge strane, saopštila je da da ne može da potvrdi da je pad ruskog vojnog transportnog aviona Il-76 kod Belgoroda izazvan napadom ukrajinske PVO, uprkos izvještajima pojedinih kijevskih medija da su ukrajinske snage odgovorne za nesreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije