Svijet

Peskov: Ruska delegacija stigla u Bjelorusiju na razgovore; Zelenski traži drugu lokaciju

Peskov: Ruska delegacija stigla u Bjelorusiju na razgovore; Zelenski traži drugu lokaciju
Foto: Pixabay/Ilustracija | "Ruska delegacija stigla u Bjelorusiju na razgovore sa ukrajinskom stranom"

MOSKVA - Ruska delegacija stigla je u Bjelorusiju na razgovore sa ukrajinskom stranom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"U skladu sa dogovorom, ruska delegacija koja se sastoji od predstavnika Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva odbrane i ostalih agencija, uključujući predsjedničku administraciju, stigla je u Bjelorusiju na razgovore sa Ukrajincima", rekao je Peskov.

On je dodao da će delegacija biti spremna za početak razgovora u Gomelu, prenio je TASS. 

Sa druge strane, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je odbio tu ponudu, rekavši da su pregovori u Minsku mogli biti mogući da "Rusija nije napala Ukrajinu sa bjeloruske teritorije".

Ipak, ostavlja otvorena vrata za pregovore na drugim lokacijama.

Rekao je: "Da nije bilo agresivnih akcija sa vaše teritorije, mogli bismo da razgovaramo u Minsku... drugi gradovi mogu da se koriste kao mjesto za razgovore."

"Naravno da želimo mir, želimo da se sastanemo, želimo da se rat završi. Varšava, Bratislava, Budimpešta, Istanbul, Baku – ponudili smo ih Rusima. I nama bi odgovarao bilo koji drugi grad – u zemlji sa čije teritorije se na nas ne ispaljuju projektili. Samo tako pregovori mogu biti pošteni i zaista okončati rat", kazao je Zelenski.

Više o dešavanjima u Ukrajini možete pročitati OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije