Svijet

Rusko ministarstvo otkrilo šta je Šojgu radio u Marijupolju

Rusko ministarstvo otkrilo šta je Šojgu radio u Marijupolju
Foto: Tanjug/AP | Ministarstvo odbrane Rusije otkrilo šta je Šojgu radio u Marijupolju

MOSKVA, MARIJUPOLJ - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvršio je proveru radova na obnovi infrastrukture Donbasa, uključujući i grad Marijupolj, i pohvalio rad Vojno-građevinskog kompleksa, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

"Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, u okviru radnog putovanja u zonu specijalne vojne operacije, provjerio je rad Vojno-građevinskog kompleksa Ministarstva odbrane Rusije na obnovi infrastrukture u Donbasu", navedeno je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Kako se navodi, Šojgu je u Marijupolju izvršio inspekciju objekata koji su već predati na upotrebu i provjerio tok radova na objektima u izgradnji.

Ruskom ministru su predstavljeni multifunkcionalni medicinski centar koji su izgradili vojni građevinari, republički centar za spasavanje Ministarstva za vanredne situacije i nove stambene zgrade.

Šojgu je informisan o izgradnji modernog kompleksa Federalne medicinsko-biološke agencije Rusije koji se gradi u Mariupolju i novih stambenih objekata, škola i vrtića.

Kako se navodi u saopštenju, Šojgu je visoko ocijenio rad Vojno-građevinskog kompleksa i zahvalio vojnim graditeljima uključenim u obnovu infrastrukture Donbasa.

Marijupolj je grad na istoku Ukrajine koji su ruske snage zauzele u aprilu prošle godine poslije teških borbi sa ukrajinskim trupama, u kojima je grad gotovo potpuno razrušen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije