Svijet

SAD: Nismo ćutali o Gazi, "vatreno" radimo na miru

SAD: Nismo ćutali o Gazi, "vatreno" radimo na miru
Foto: Tanjug/AP/Mary Altaffer | SAD: Nismo ćutali o Gazi, "vatreno" radimo na miru
Tanjug

VAŠINGTON - SAD su danas branile svoje napore da postignu prekid vatre u obnovljenim borbama između Izraela i palestinskih militanata nakon što se Vašington našao izolovan u Ujedinjenim nacijama zbog svog protivljenja bilo kojoj akciji Savjeta bezbjednosti, javlja Rojters.

"Nismo ćutali", rekla je američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild 193-članoj Generalnoj skupštini UN koja se sastala kako bi razgovarala o konfliktu.

"U stvari, ne vjerujem da postoji ijedna zemlja koja hitnije i vatrenije radi na miru", dodala je, prenosi agencija.

SAD su se više puta usprotivile saopštenju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija otkako su prije 11 dana izbile borbe između Izraela i militanata Hamasa i drugih grupa u Gazi.

Vašington je u srijedu izrazio protivljenje francuskom zalaganju za rezoluciju Savjeta bezbjednosti o sukobu.

Kada je u srijedu američki predsjednik Džozef Bajden razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, rekao je da SAD vjeruju da je "Izrael sada u poziciji da započne s okončanjem sukoba" i da Vašington "očekuje da započne značajna deeskalacija", rekla je Tomas-Grinfild.

Francuski nacrt teksta zahtijeva trenutni prekid neprijateljstava i osuđuje "neselektivno ispaljivanje raketa na civilna područja", bez utvrđivanja krivice.

Zahtijeva zaštitu civila i oživljavanje mirovnog procesa između Izraela i Palestinaca s ciljem stvaranja dvije države.

Uprkos američkom stavu o rezoluciji, francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan rekao je da će njegova zemlja napredovati u nadi da će SB UN moći jednoglasno da usvoji rezoluciju.

Diplomatski napori ka prekidu vatre u ratu u Gazi ubrzali su se danas usred pogoršanja humanitarne krize na palestinskoj teritoriji, ali su se borbe između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas nastavile, navodi Rojters.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije