Svijet

Slovenija zatvorila vazdušni prostor za ruske avione

Slovenija zatvorila vazdušni prostor za ruske avione
Foto: Pixabay/ThePixelman | Slovenija zatvorila vazdušni prostor za ruske avione

Slovenija je danas odlučila da zatvori svoj vazdušni prostor za ruske avione, saopštilo je slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Vlada Slovenije je donijela odluku kojom se zabranjuje korištenje slovenačkog vazdušnog prostora avionima registrovanim u Rusiji ili su u vlasništvu ruskih operatera, a odluka stupa na snagu odmah i važiće sve "dok za to postoje razlozi".

Osim toga, Vlada Slovenije je odobrila 100.000 evra Međunarodnom komitetu Crvenog krsta za njegovu humanitarnu pomoć Ukrajini.

Slovenački premijer Janez Janša sazvao je večeras sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost na koju su pozvani i predsjednici opozicionih stranaka.

Brojne zemlje, među kojima su Velika Britanija, Poljska, Bugarska, Češka, Letonija, Litvanija, Estonija, zatvorile su svoj vazdušni prostor za ruske avio-kompanije.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin donio je odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu i istakao da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine nego njenu demilitarizaciju i denacifikaciju.

Više o dešavanjima u Ukrajini možete pročitati OVDJE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije