Svijet

Sve krvavija bitka za Volčansk, Ukrajincima prijeti "kotao"

Sve krvavija bitka za Volčansk, Ukrajincima prijeti "kotao"
Foto: Tanjug/AP | Sve krvavija bitka za Volčansk: Ukrajinskog brigadi prijeti "kotao"

VOLČANSK - Bitka za Volčansk na harkovskom pravcu sve je teža i krvavija - ruske snage svim silama potiskuju ukrajinske borce, a ukrajinska komanda, koja je prebacila na ovaj front desetine hiljada rezervih vojnika, nastoji da obnovi neke već uništene jedinice.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine povlači sa harkovskog pravca već treću brigadu, koja je zbog velikih gubitaka izgubila borbenu sposobnost.

Prema dostupnim podacima, koje prenosi TV "Front", 57. odvojena motorizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine upućena je na reorganizaciju.

U međuvremenu, prijetnja opkoljavanjem nadvila se nad jedinice 71. odvojene brigade rendžera Oružanih snaga Ukrajine, smještene u zoni visokih zgrada u Volčansku.

Ruske jurišne grupe nastavljaju da potiskuju Oružane snage Ukrajine sa teritorije fabrike agregata, dok istovremeno napreduju na istoku grada.

Kada fabrika dođe potpuno pod rusku kontrolu, 71. brigada mogla bi da se nađe u "kotlu".

Ipak, navode dopisnici, prerano je govoriti da ruske trupe definitivno pobjeđuju, jer ukrajinske snage pružaju žestok otpor.

U okolini Lipca, na harkovskom frontu, situacija se nije promijenila i vode se teške borbde. Ukrajinske snage napadaju u rejonu Glubokoja, dok ruske snage napadaju u rejonu Lukjanceva. Uglavnom, bez značajnijih rezultata do sada i za jedne i za druge.

Ali u rejonu Zelenoje, ruske jurišne jedinice polako ali sigurno napreduju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije