Svijet

Uništene sve željezničke pruge koje spajaju Rusiju i Ukrajinu

Uništene sve željezničke pruge koje spajaju Rusiju i Ukrajinu
Foto: Tanjug/AP Photo/Roman Yarovitcyn | Uništene sve željezničke pruge koje spajaju Rusiju i Ukrajinu

Ukrajinske željeznice su uništile sve pruge na prelazima koje povezuju ovu zemlju sa Rusijom kao odgovor na vojnu invaziju Moskve.

"Željeznice Ukrajine su prekinule sve odnose i interakciju sa Željeznicama Rusije. Ponudili smo željeznicama Ruske Federacije mir i zaustavljanje rata, ali su oni nastavili da dovoze tenkove i drugu vojnu opremu u Ukrajinu i njene granice", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Uništeni su željeznički prelazi između zemalja kojima su prevozili robu i donosili milione dolara ekonomijama obje zemlje.

"Dispečerska komunikacija sa Ruskom Federacijom takođe je prekinuta. Zahtjev RZD-a da se ponovo poveže sa JSC Ukrzaliznytsia nije imao nikakve veze sa humanitarnom misijom, bio je to uzaludan pokušaj da se obnovi isporuka vojne opreme. Dobili su odgovor od našeg dispečera - to je stav cijele kompanije", saopštili su Ukrajinci.

Kompanija će u potpunosti preorijentisati teretni saobraćaj na Evropu i nastaviće da razvija Put svile zaobilazeći Rusiju, prenosi Klix.

"Kompanija je spremna da postane punopravni član logističkog lanca Evropske unije. Ukrzaliznytsia će takođe nastaviti da razvija transport sa azijskim zemljama, uključujući Kinu, i pruža kvalitetnu i brzu logistiku između Azije i EU, ali bez učešća Rusije", zaključeno je.

Više o dešavanjima u Ukrajini možete pročitati OVDJE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije