Svijet

Vrh ukrajinske vojske donio odluku o Bahmutu

Vrh ukrajinske vojske donio odluku o Bahmutu
Foto: Tanjug/AP | Vrh ukrajinske vojske donio odluku o Bahmutu

KIJEV, BAHMUT - GlavnokomandujućI Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni i komandant Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski su se izjasnili za nastavak borbi u Bahmutu i utvrđivanje pozicija u gradu.

Ovo je u ponedjeljak saopštila pres služba predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog nakon pojavljivanja u medijima informacija o nesuglasicama između Zelenskog i Zalužnog.

Zelenski je, predsjedavajući štabom Vrhovnog glavnokomandujućeg, na čijem se sastanku "posebno detaljno razgovaralo o situaciji u Bahmutu", postavio Zalužnom i Sirskom pitanje o daljim akcijama Oružanih snaga Ukrajine u ovom rejonu.

"Oni (Zalužni i Sirski) su podržali nastavak odbrambene operacije i dalje jačanje naših pozicija u Bahmutu",  navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ukrajinskog predsjednika, prenose "Novosti".

Ranije je list Bild, pozivajući se na svoje izvore, objavio da je situacija oko Bahmuta izazvala sporove između Zelenskog i Zalužnog.

Prema pisanju njemačkog lista, Zalužni je prije nekoliko nedjelja govorio Zelenskom o potrebi da se ukrajinske trupe povuku iz Bahmuta.

Međutim, predsjednik Ukrajine je imao drugačiji stav po ovom pitanju.

Bahmut se nalazi u dijelu Donbasa koji kontroliše Ukrajina i predstavlja važno transportno čvorište za snabdijevanje ukrajinske grupe trupa u istočnoj Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije