Svijet

Zaharova: Kijev drži Evropu kao taoca

Zaharova: Kijev drži Evropu kao taoca
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Zaharova: Kijev drži Evropu kao taoca

MOSKVA - Moskva i Kijev nastavljaju da se međusobno optužuju za granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje, pa je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla da Kijev drži cijelu Evropu kao taoca granatiranjem nuklearke.

"Ubistva iza ugla i pod okriljem noći karakterističan su modus operandi, da ne kažem suština, pristalica Banderove ideologije, poznate još od Velikog otadžbinskog rata", istakla je Zaharova, prenio je TAS S.

Prema njenim riječima, oni su sada za metu izabrali ne samo narode Rusije i Ukrajine, već uzimaju cijelu Evropu za taoce i očigledno im nije strano da je "zapale" u korist svojih nacističkih idola.

Zaharova je, takođe, kazala da situacija oko nuklearke Zaporožje svakim danom postaje sve opasnija zbog akcija ukrajinskih oružanih snaga.

Ona je istakla da IAEA redovno šalju informacije sa terena i razotkrivaju zločinačke akcije ukrajinske vojske, čija je komanda konačno izgubila sposobnost razumnog razmišljanja.

Stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov izjavio je prethosno da je Rusija spremna da pomogne rukovodstvu IAEA u organizovanju posjete nuklearnoj elektrani u Zaporožju, prenijela je agencija RIA Novosti.

Ranije danas, ukrajinski ambasador pri IAEA Jevgenij Cimbaljuk izjavio je da ruske snage žele da izazovu nestanak struje u južnoj Ukrajini granatiranjem njenog nuklearnog kompleksa u Zaporožju i pozvao međunarodnu misiju da obiđe postrojenje u Zaporožju ovog mjeseca.

"Iskoristićemo sve moguće kanale diplomatije da približimo IAEA i UN u sprovođenju ove misije", poručio je Cimbaljuk novinarima u Beču.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije