Svijet

Zelenski bi mogao prisustvovati samitu G20 ako bude Putin

Zelenski bi mogao prisustvovati samitu G20 ako bude Putin
Foto: N.N. | Zelenski bi mogao prisustvovati samitu G20 ako bude Putin
Nezavisne novine

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski mogao bi da prisustvuje samitu Grupe 20 (G20) najrazvijenih ekonomija u Indoneziji, ukoliko tamo bude bio prisutan ruski predsjednik Vladimir Putin, izjavio je danas savjetnik ukrajinskog lidera Mihail Podoljak. Portparol Kremlja Dimitrij Peskov na to je odgovorio da to pitanje uključuje "previše nepoznanica"

"Mislim da će pitanje prisustva ukrajinskog predsjednika biti riješeno kako se bude bližio samit. Ako Putin bude prisutan, onda ćemo, naravno, morati da razmislimo o potrebi našeg prisustva", rekao je Podoljak u intervjuu za BBC Njuz Ukrajina, prenosi Tanjug.

Kako je rekao Podoljak, od početka sukoba u Ukrajini, Zelenski nije napustio zemlju, kao i da je komunicirao sa stranim političarima putem video veze, ali u slučaju Putinove posjete samitu, mogao bi lično da prisustvuje događaju.

Istovremeno, prema riječima Podoljaka, posjeta ruskog lidera bilo kom samitu indirektno znači legitimizaciju ruskih akcija protiv Ukrajine, prenosi agencija RIA Novosti.

Peskov je rekao da još uvijek ne postoje preduslovi za takav sastanak.

Samit lidera G20 biće održan na Baliju u novembru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije